Stone Base Tuin
Stone Base Projecten & openbare ruimte
Stone Base Exclusive
Stone Base Wegenzout
  1. Home
  2. Tegels
  3. Natuursteen Tuintegels

Tegels // Natuursteen Tuintegels

Natuursteen tuintegels zorgen voor een stijlvolle, karakteristieke uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende formaten en natuursteen soorten. Stone base beschikt voor een ruim aanbod natuursteen terrastegels, veelal direct beschikbaar en uit voorraad leverbaar. Zo hebben we bijvoorbeeld tuintegels 60x60 en natuursteen tegels van o.a. leisteen, graniet, Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen.

 

Natuursteen is één van de meest duurzame bouwproducten. Het werd door de geschiedenis heen al gebruikt door de mensheid als bouwmateriaal. Veel van deze bouwwerken zijn nog steeds intact en nog steeds is te zien dat de schoonheid van het natuursteen en de typische eigenschappen bewaard zijn gebleven.

 

Natuursteen kan gebruikt worden in allerlei bouwstijlen: van modern tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Doordat er vele mogelijkheden zijn in de afwerking en de toepassing van natuursteen is het materiaal tijdloos en geschikt voor iedere stijl en trend.

 

Natuursteen bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de kern van de aarde, of uit sedimenten die onder druk of bij hoge temperaturen zijn versteend. Het is dus door-en-door gekleurd en er zijn geen kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Alleen bepaalde oppervlaktebewerkingen kunnen de kleur veranderen.

 

Natuursteen is een zeer compact gesteente. De fysieke eigenschappen van de verschillende natuursteensoorten bepalen de kwaliteit van de steen, maar over het algemeen kennen de meeste natuursteensoorten een hoge dichtheid. Hierdoor zullen vuil, algen, mossen en schimmels moeilijk kans krijgen om te hechten.

 

Natuursteen kan op verschillende manieren worden bewerkt, van gepolijst tot ruw. Dit bepaalt zowel het uiterlijk als de functionaliteit van de natuursteen. Het uiterlijk van de natuursteen kunt u het beste beoordelen op een klein oppervlak, omdat op een foto veel van de levendigheid verloren gaat.