Stone Base Tuin
Stone Base Projecten & openbare ruimte
Stone Base Exclusive
Stone Base Wegenzout
  1. Home
  2. Tegels
  3. Keramische Terrastegels

Tegels // Keramische Terrastegels

Stone base beschikt over een ruim aanbod keramische terrastegels, veelal direct beschikbaar en uit voorraad leverbaar. Zo hebben wij tuintegels 60x60, maar bijvoorbeeld ook keramische tegels in betonlook of houtlook tegels. Keramische tuintegels zijn krasvast, kleurvast, slijtvast en maatvast en daarnaast onderhoudsvriendelijk.

 

Keramiek wordt vervaardigd uit zuivere, natuurlijke materialen zoals klei en kwarts. Het wordt gevormd en op hoge temperaturen gebakken, waardoor een door-en-door gekleurd, constant en kwalitatief hoogwaardig product ontstaat. De keramische tegels van Stone base voldoen aan strenge normen en toleranties, zijn sterk en vorstbestendig.

 

Keramiek is kleurvast en voegt stijl en elegantie toe aan ieder ontwerp. Geïnspireerd door natuursteen en zijn natuurlijke elementen worden structuur- en kleurschakeringen door middel van verschillende patronen perfect nagebootst. Uiteraard zonder onregelmatigheden zoals die bij natuurlijke materialen wel voorkomen.

 

Keramiek heeft een zeer lage porositeit (minder dan 0,05%). Hierdoor maken vuil en vlekken weinig kans om in te trekken en is keramiek makkelijk te reinigen. Ook algen, mossen en schimmels krijgen moeilijk de kans om te hechten. Combineer dit met een voegmortel en u hoeft (bijna) niet meer om te kijken naar uw terras.

 

Keramiek is een zeer hard product en daardoor kras- en slijtbestendig. Het belopen van keramische tegels, of bijvoorbeeld het schuiven van meubilair en stoelen, heeft geen nadelige invloed op het uiterlijk van keramiek.

 

Keramiek is zeer maatvast. Het productieproces en de kwaliteitscontroles leveren een gekalibreerd product op, zodat de tegels eenvoudig te verwerken zijn.

 

Door nieuwe technologische ontwikkelingen worden veel tegels nu ook in 20 en 30 mm dikte geproduceerd. De populaire Solido Ceramica lijn is bijv. 30 mm dik. Toepassing van keramische tegels in buitenruimtes is sinds enkele jaren een sterk groeiende trend. Niet verwonderlijk gezien de vele voordelen die het biedt ten opzichte van bijvoorbeeld natuursteen of betonproducten.