Stone Base Tuin
Stone Base Projecten & openbare ruimte
Stone Base Exclusive
Stone Base Wegenzout

Duurzaamheid

MVO

Stone base vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk, zowel voor mens als milieu. Wij houden hiermee dan ook rekening bij onze eigen bedrijfsvoering, maar ook bij de keuze van onze leveranciers.

Straatbaksteen

De straatbaksteen die Stone base verkoopt, is uitsluitend afkomstig uit Nederland en gemaakt van Nederlandse rivierklei. De rivierklei is een zichzelf aanvullende grondstof en daarmee een duurzame keuze. Aangezien de rivierklei lokaal wordt gewonnen zijn de transportkilometers minimaal en hiermee beperken we de CO2-uitstoot. Straatbaksteen kan daarnaast wel meer dan 100 jaar meegaan: over duurzaam gesproken! Wij verkopen naast nieuwe baksteen ook gebruikte straatbakstenen. Tot wel 90% van de oud gebakken bestrating wordt hergebruikt. Kleine, afgebroken stukken worden daarnaast vermalen tot menggranulaat, ideaal te gebruiken als ondergrondverharding voor een solide basis van uw terras.

Natuursteen

De natuursteen die Stone base verkoopt is afkomstig van toeleveranciers die een verdrag ondertekend hebben, waarmee zij zich conformeren aan de lokaal geldende regelgeving op het gebied van o.a. milieu, arbeidsomstandigheden, loon etc. Zo is er o.a. géén sprake van kinderarbeid, discriminatie en gedwongen arbeid.

Transport

Wij leveren onze producten doorgaans uit met eigen vrachtwagens. Ook is de transportplanning in eigen beheer. Zo veel mogelijk worden leveringen gecombineerd om zo min mogelijk kilometers te rijden en daarmee het milieu minimaal te belasten.